Пресреліз. Нова освітня програма навчить дітей правилам поведінки при мінній небезпеці

9 листопада 2023 року відомий український казкар Сашко Лірник та його кіт Боська анонсують нову освітню програму «Безпека з Лірником» для дітей, щоб навчити їх правилам поведінки при мінній небезпеці.

Проект створений за підтримки швейцарської благодійної асоціації Free Ukraine в рамках гуманітарної ініціативи з розмінування MineFree. Матеріали програми були погоджені та рекомендовані для розповсюдження Міністерством освіти і науки України та Державною службою з надзвичайних ситуацій України.

У першому сезоні програми «Безпека з Лірником» буде 10 серій, які навчатимуть дітей правилам поведінки у різних ситуаціях, якщо вони помітили підозрілі та вибухонебезпечні предмети, щоб не наражати себе та інших на небезпеку.

Програму «Безпека з Лірником» можливо переглянути онлайн на офіційному сайті за адресою https://www.minefree.info/kids, а також у оновленій версії мобільного застосунку MineFree, доступного для завантаження в App Store та Google Play.

Матеріали і поради перевірені та підтверджені на точність і достовірність експертами по навчанню з мінної небезпеки. Автори програми закликають батьків та дітей, а також вчителів ознайомитися з найважливішими рекомендаціями.

Довідково:

Благодійна асоціація Free Ukraine https://www.freeukraine.ch заснована у 2014 році і базується у Женеві, Швейцарія.

Ця некомерційна організація об’єднує українську діаспору, а також представників інших національностей у Швейцарії та закордоном, які прагнуть підтримати Україну та докладають зусиль, щоб зробити країну безпечною для життя і здоров’я людей.

З початку війни Free Ukraine передала Україні понад 220 швидких та евакуаційних автомобілів.

У 2022 році волонтери благодійної організації у співпраці з Державною службою надзвичайних ситуацій розробили мобільний застосунок MineFree https://www.minefree.info для інформування про мінну загрозу в Україні. Завантажуй для безпеки. Будь пильним. Тримайся подалі від мін.

Медіа-кіт. Безпека з Лірником

Медіа-кіт зображень можливо завантажити за посиланням.
.ZIP

 
Editor